A Game of Thrones: The Board Game 2nd Edition (Игра на тронове, английско издание, 2011) - настолна игра

3-6 играча, Над 120 мин, 14+ години, Fantasy Flight Games, BoardGameGeek рейтинг: 7.7/10
132.00 лв.
Цена в точки: 6600 точки
BG точки: 33 точки
FFGVA65
Нямаме наличност
Добавяне в wishlist В списък за сравнение

Описание

Английско издание!

Игра на тронове е базирана на поредицата "Песен за огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин и е предназначена за между 3 и 6 играча, които да поемат контрол над основните претенденти за железния трон.

Това е оригиналното второ издание от играта на английски език и в него са добавени цял куп нововъведения и усъвършенствания, които да направят играта още по-интересна. Изданието добавя елементи от предишни експанжъни - пристанища, гарнизони и т.н. нововъведения, но е препоръчително да го доразширите с популярния експанжън Dance with Dragons. Подобрения има и в графично отношение, изчистени са грешки и са направени пояснения относно правилата.

Играта има култов статут заради тематиката си, но като цяло не я препоръчваме за начинаещи играчи, тъй като е от сравнително тежките стратегически игри.

През 2013 играта получи и второ разширение - Feast of Crows, което е на практика сценарий за бърза игра с до 4 играча.

Играта съдържа:

  • ръководство на английски език (това е оригинално английско издание)
  • 138 пластмасови фигури
  • 105 карти
  • 6 референтни листа за играчите
  • 266 токена и маркери

 

Етикети

Информация

Настолна игра за:
3-6 играча
Дължина на играта:
Над 120 мин
Настолна игра за възраст:
14+ години
Издател:
BoardGameGeek рейтинг:
7.7/10

Ревюта и мнения

Това е върхът на стратегиите . Много интересна постояно под напрежение . Изисква доста съобразителност и тактическо мислене. Лично за мене това е ТОП ГАМЕ
Играта е изключително интересна. Изисква много стратегическо мислене, а факторът шанс е ограничен до минимум. Единствен проблем е, че изисква доста време да се разучат в детайли правилата, а и една игра (особено с повече играчи) отнема доста време...
За феновете на "Песен за огън и лед". Интересен сюжет и винаги различно действие, не се препоръчва за игра с приятели, след игра винаги има разсърдени.Правилата са леко трудни, изисква внимание и концентрация, времето за игра си е доста, но никога загубено време.Крайната победа или загуба се свежда до лавиране между останалите играчи и зависи почти само от играча.Късмета почти отсъства.Една от любимите ми игри!
Много зарибяваща игра, но не я препоръчвам на хора обичащи игри тип хвърлям зарче. Доста различни стратегии и доста сложни правила, но е наистина добре изпипана, отделете поне 5 часа първия път, когато ще я играете.
Отначало е доста объркваща и изглежда сложна - всъщност не е. Трябва да поразиграете малко и веднага усещаш как всичко е навързано. И, задължително се мисли няколко хода напред. Доста добро упражнение за сивото вещество с много добре направени компоненти. Но, за жалост, най-добре е да се играе с 5-6 човека. И иначе може, но не е толкова интересна :)
Това беше играта, с която се запалих по модерните настолни игри! Има всичко нужно, за да останеш доволен - карти пионки, стратегически ситуации, воюване, хитрост и предателства. Някои хора казват, че не е достатъчно тематична, но за мен всички елементи описани по-горе са напълно достатъчни за да се почувстваш част от играта за трона!
Добра игра е, интересна механика със заповедите, които се откриват едновременно( определено в по късен етап ти се изпича мозъка, последният ход може да трае един час при 4ма човека). Има един голям проблем - да не се купува ако нямате поне 4-5 човека за игра, дори при 4ма е доста небалансирана, едни са нагъчкани, други са нашироко ... проблем с картата, но пък иначе играта е супер тематична.
Откак си я купих, започнаха много често да ми идват гости ;) Имам още 4-5 настолни игри, но всички искат да играят GoT. Страхотна е! И доста трудна откъм запомняне на всички правила, но пък си струва - винаги е голяма битка!
Оставете мнение за продукта