Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) ‐ English second edition (2016)

2-5 players, 60-120 мин, Ages 14+, Fantasy Flight Games, BoardGameGeek Rating: 7.7
165.00 лв.
(with tax)
Price in points: 8250 points
Bonus points: 165 points
FFGDJ01
Not available

Ние от (BoardGames.BG) използваме Вашият email адрес за специален списък за изпращане на уведомления за наличност за този продукт. След като продуктът се появи отново в наличност, Вие ще получите автоматично съобщение, и Вашият email адрес ще бъде премахнат от списъка автоматично.

Тази информация е достъпна за някои наши служители. Ако желаете адресът Ви да бъде премахнат от списъците за уведомление, моля, изпратете ни известие до sales@boardgames.bg, сдържащо адресът, който искате да премахнем, и продуктът, за който сте абонирани.

Ако вярвате, че личните Ви данни са били обект на злоупотреба, можете да се обърнете към наблюдаващите органи. Във връзка с регламента за защита на личните данни GDPR, ние сме задължени да Ви уведомим за това право.

Ние не използваме личните Ви данни, освен за нуждите на онлайн магазина и следенето на свързаните с бонус програми данни. Ние не изпращаме по email търговски предложения, поздравителни картички и всякакъв вид информация, която може да бъде категоризирана като непоискано съобщение.

Add to wishlist Compare


Descent: Journeys in the Dark Second Edition is a board game in which one player takes on the role of the treacherous overlord, and up to four other players take on the roles of courageous heroes. Featuring double-sided modular board pieces, countless hero and skill combinations, and an immersive story-driven campaign, Descent: Journeys in the Dark Second Edition transports heroes to a vibrant fantasy realm where they must stand together against an ancient evil.

This updated version of the classic board game of dungeon-delving adventure features a host of enhancements, including new heroes and monsters, streamlined rules, a class-based hero system, campaign play, and much more.

Descent: Journeys in the Dark Second Edition includes –

 • A rulebook and quest guide
 • Eight hero figures and 38 monster figures
 • Nine custom dice
 • Nearly 250 cards
 • 48 Map tiles
 • Over 150 tokens
Board game for:
2-5 players
Механики на играта:
 • Campaign
 • Dice Rolling
 • Grid Movement
 • Hand Management
 • Modular board
 • Scenarios
 • Variable Player Powers
Дължина на играта:
60-120 мин
For ages:
Ages 14+
Бордова игра от:
BoardGameGeek Rating:
7.7
Може би най-добрата ролева игра с екплорейшън елементи въобще. Дори само с базовата игра ви гарантирам няколко десетки часове забавление с правилна компания. А експанжъните са десетки. И всеки добавя още по няколко десетки часа, нови герои и чудовища, нови истории и задължителните нови фигурки, коитго пък на свой ред участват дори и в базовата игра, както и в другите експанжъни. Механиката е следната - до 4 героя (съответно задължителните боец, лечител, магиосник, друид, традец и пр.) се изправят в една кампания срещу пети играч, който пък поема ролята както на разказвач на историята, така и на злия господар, който има свои цели и стремежи. Героите трябва да обединят сили и умения за да се справят с намеренията на господаря. Така се получава, че играта е хем кооперативна, хем състезателна. За разлика от първата версия на играта обаче, тази добавя функция злия господар (Overlord) да бъде заменен от един app на име Road to Legend, качен на таблет или телефон. Същият този app разказва историята и определя събитията в играта и доста добре подкрепя както с музика, така и с добре разказана история преживяването. И въобще, ако сте фенове на фентъзи игрите с ролеви елементи, битки и разкриване на нови територии по време на играта, това е вашата игра. За разлика от настолните D&D игри и други екслорейшън ролеви игри, механиката на тази никак не е проста. Но пък си знаем, че обикновенно когато играта е по "засукана", удоволствието от нея е по-голямо, по-пълно и завършено. Силно препоръчвам да се изгледат клипчетата от качения по-горе линк. Пича Wach it played се справя адски добре с обясненията!
Любимата ми игра. Страхотни миниатюри, дълбок, но лесен за усвояване геймплей и отлични възможности за игра в кампания. Последното е силно препоръчително - отделете по няколко часа на седмица и няма да съжалявате. Прекрасно разнообразие от герои, врагове и мисии, особено с повече експаншъни.
Мога да напиша роман за това колко обичам Descent, но ще кажа просто, че вкъщи имаме всяко разширение, което някога е излизало. Ако си падате по dungeon crawlers, то това е играта за вас. Няма как да не спомена D&D Adventure System за сравнение - Castle Ravenloft, The Legend of Drizzt, Wrath of Ashardalon и Temple of Elemental Evil са добри встъпителни игри за нови хора и горещо ги препоръчвам, дори само за миниатюрите. Но по мое мнение Descent ги превъзхожда във всяко едно отношение - доста по-бърза, адаптивна, забавна и разнообразна е, да не говорим, че като RPG е с няколко гърди напред. Друг голям плюс е, че няколко пъти годишно издават нови герои, врагове и цели готови приключения, тъй че трудно може да ви доскучее.
Една малка кутия пълна с много приключения и много игра.
Write a review

Similar Board Games