vallejo.webpscale751.webparmy-painter.webp

Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) ‐ English second edition (2016) - настолна игра

2-5 играча, 60-120 мин, 14+ години, Fantasy Flight Games, BoardGameGeek рейтинг: 7.7/10
179.00 лв.
Цена в точки: 8950 точки
BG точки: 2 точки
FFGDJ01
Нямаме наличност
Добавяне в wishlist В списък за сравнение

Описание


Descent: Journeys in the Dark Second Edition is a board game in which one player takes on the role of the treacherous overlord, and up to four other players take on the roles of courageous heroes. Featuring double-sided modular board pieces, countless hero and skill combinations, and an immersive story-driven campaign, Descent: Journeys in the Dark Second Edition transports heroes to a vibrant fantasy realm where they must stand together against an ancient evil.

This updated version of the classic board game of dungeon-delving adventure features a host of enhancements, including new heroes and monsters, streamlined rules, a class-based hero system, campaign play, and much more.

Descent: Journeys in the Dark Second Edition includes –

 • A rulebook and quest guide
 • Eight hero figures and 38 monster figures
 • Nine custom dice
 • Nearly 250 cards
 • 48 Map tiles
 • Over 150 tokens

Етикети

Информация

Настолна игра за:
2-5 играча
Механики на играта:
 • Campaign
 • Dice Rolling
 • Grid Movement
 • Hand Management
 • Modular Board
 • Scenarios
 • Variable Player Powers
Дължина на играта:
60-120 мин
Настолна игра за възраст:
14+ години
Издател:
BoardGameGeek рейтинг:
7.7/10

Ревюта и мнения

Супер готина, искахме игра подобна на D&D, с герои, item-и, map-ове и чудовища, това и получихме! Забавна е, стратегическа, единственият минус може би е, че няма разделение за отделните неща в кутията и ако се пренася от място на място в кутията става хаос :D Но освен това, играта е страхотна! Препоръчвам ако сте фенове на RPG игрите!!!
Може би най-добрата ролева игра с екплорейшън елементи въобще. Дори само с базовата игра ви гарантирам няколко десетки часове забавление с правилна компания. А експанжъните са десетки. И всеки добавя още по няколко десетки часа, нови герои и чудовища, нови истории и задължителните нови фигурки, коитго пък на свой ред участват дори и в базовата игра, както и в другите експанжъни. Механиката е следната - до 4 героя (съответно задължителните боец, лечител, магиосник, друид, традец и пр.) се изправят в една кампания срещу пети играч, който пък поема ролята както на разказвач на историята, така и на злия господар, който има свои цели и стремежи. Героите трябва да обединят сили и умения за да се справят с намеренията на господаря. Така се получава, че играта е хем кооперативна, хем състезателна. За разлика от първата версия на играта обаче, тази добавя функция злия господар (Overlord) да бъде заменен от един app на име Road to Legend, качен на таблет или телефон. Същият този app разказва историята и определя събитията в играта и доста добре подкрепя както с музика, така и с добре разказана история преживяването. И въобще, ако сте фенове на фентъзи игрите с ролеви елементи, битки и разкриване на нови територии по време на играта, това е вашата игра. За разлика от настолните D&D игри и други екслорейшън ролеви игри, механиката на тази никак не е проста. Но пък си знаем, че обикновенно когато играта е по "засукана", удоволствието от нея е по-голямо, по-пълно и завършено. Силно препоръчвам да се изгледат клипчетата от качения по-горе линк. Пича Wach it played се справя адски добре с обясненията!
Любимата ми игра. Страхотни миниатюри, дълбок, но лесен за усвояване геймплей и отлични възможности за игра в кампания. Последното е силно препоръчително - отделете по няколко часа на седмица и няма да съжалявате. Прекрасно разнообразие от герои, врагове и мисии, особено с повече експаншъни.
Мога да напиша роман за това колко обичам Descent, но ще кажа просто, че вкъщи имаме всяко разширение, което някога е излизало. Ако си падате по dungeon crawlers, то това е играта за вас. Няма как да не спомена D&D Adventure System за сравнение - Castle Ravenloft, The Legend of Drizzt, Wrath of Ashardalon и Temple of Elemental Evil са добри встъпителни игри за нови хора и горещо ги препоръчвам, дори само за миниатюрите. Но по мое мнение Descent ги превъзхожда във всяко едно отношение - доста по-бърза, адаптивна, забавна и разнообразна е, да не говорим, че като RPG е с няколко гърди напред. Друг голям плюс е, че няколко пъти годишно издават нови герои, врагове и цели готови приключения, тъй че трудно може да ви доскучее.
Една малка кутия пълна с много приключения и много игра.
Оставете мнение за продукта