COVID-19 STORE RESTRICTIONS: ✔ FREE DELIVERY TO A SPEEDY IN BULGARIA FOR PAID ORDERS OVER 40 BGN ✔ ORDER PICK-UP ✔ BOARD GAMES PICK-UP ✖ BROWSING THE STORE
Board games w/o a specific languange version mentioned in the title are in English.
Sofia, ul. Krum Popov 75, +359 897 606 919, Mon-Fri 11:30-18:30

Dixit (English edition, 2018)

3-6 players, Under 30 мин, Ages 8+, Asmodee, BoardGameGeek Rating: 7.3
59.00 лв.
Price in points: 2950 points
Bonus points: 30 points
ASMDIXIT
Available in our store
+
Add to wishlist Compare

Description

Dixit е изключително лесна за усвояване и интересна игра, която развива въображението и може да бъде играна и от малки, и от големи. Тъй като разчита преди всичко на визуални асоциации, играта няма нужда от познания по английски и може да бъде играна на всякакъв език. Оригинално английско издание с мултиезични правила (без български).

Tags

Characteristics

Board game for:
3-6 players
Механики на играта:
  • Storytelling
  • Voting
  • With cards
Дължина на играта:
Under 30 мин
For ages:
Ages 8+
Бордова игра от:
BoardGameGeek Rating:
7.3

Reviews

Може би най-популярната настолна игра евър. Всички мои познати, които по принцип не харесват, не играят или просто са безразлични към настолните игри, са играли (или по-лошо - имат) Dixit. Необяснимо за мен, признавам. Идеята зад играта е добра, лесно се обяснява, бързо се играе, обаче картинките са сякаш излезли от въображението на тотално предрусал в таванската си стаичка откачен художник. И това порядъчни хора, неизползващи каквито и да е субстанции, го правят с най-голям кеф - не разбирам :Д Или може би асоциативното ми мислене с картинки не е най-силната ми страна :) Ако ще е забавна напушена парти игра, определено препоръчвам повече Cards Against Humanity.

P.S. Михаиле, как ще пишеш асоциации с "й" бре, каунь! :)
Моля ревюто ми по-долу да се изтрие. По някаква причина като се логнах вместо да пиша ревю на Deception ме е прехвърлило в Dixit.
Идеална парти игра за повечко хора. Бих казал, че е микс между Mysterium и Secret Hitler. Препоръчвам я на всички, които харесват игри с асоциации. Една игра е около 30 минути, че може и по-малко ако хората са по-бързи с дискусиите. Единствения минус е, че при повече от 8-9 души ще стане голяма гъчканица около масата, но все пак препоръчвам да се играе с минимум 6 души.
Който обича да играе на асоциаций, ще се влюби в тази игра. Класика която никога не омръзва. Подходяща за всички възрасти и обкръжения. Картите са изрисувани красиво и абстрактно (както обичаме да се шегуваме когато я играем "Ако кажеш Pink Floyd 'е е винаги валидна асоциация).
Нов прочит на класическата игра на асоциации. Картите са страхотни. Парти игра за поне 4 души, като най-добре е с 5, макс 6
Very good and entertaining
Write a review