Dixit (Диксит, английско издание, 2018) - настолна игра

3-6 играча, Под 30 мин, 8+ години, Asmodee, BoardGameGeek рейтинг: 7.3/10
59.00 лв.
Цена в точки: 2950 точки
BG точки: 15 точки
ASMDIXIT
Нямаме наличност
Добавяне в wishlist В списък за сравнение

Описание

Dixit е изключително лесна за усвояване и интересна игра, която развива въображението и може да бъде играна и от малки, и от големи. Тъй като разчита преди всичко на визуални асоциации, играта няма нужда от познания по английски и може да бъде играна на всякакъв език. Оригинално английско издание с мултиезични правила (без български).

Етикети

Информация

Настолна игра за:
3-6 играча
Механики на играта:
  • Storytelling
  • Voting
  • With cards
Дължина на играта:
Под 30 мин
Настолна игра за възраст:
8+ години
Издател:
BoardGameGeek рейтинг:
7.3/10

Ревюта и мнения

Може би най-популярната настолна игра евър. Всички мои познати, които по принцип не харесват, не играят или просто са безразлични към настолните игри, са играли (или по-лошо - имат) Dixit. Необяснимо за мен, признавам. Идеята зад играта е добра, лесно се обяснява, бързо се играе, обаче картинките са сякаш излезли от въображението на тотално предрусал в таванската си стаичка откачен художник. И това порядъчни хора, неизползващи каквито и да е субстанции, го правят с най-голям кеф - не разбирам :Д Или може би асоциативното ми мислене с картинки не е най-силната ми страна :) Ако ще е забавна напушена парти игра, определено препоръчвам повече Cards Against Humanity.

P.S. Михаиле, как ще пишеш асоциации с "й" бре, каунь! :)
Моля ревюто ми по-долу да се изтрие. По някаква причина като се логнах вместо да пиша ревю на Deception ме е прехвърлило в Dixit.
Идеална парти игра за повечко хора. Бих казал, че е микс между Mysterium и Secret Hitler. Препоръчвам я на всички, които харесват игри с асоциации. Една игра е около 30 минути, че може и по-малко ако хората са по-бързи с дискусиите. Единствения минус е, че при повече от 8-9 души ще стане голяма гъчканица около масата, но все пак препоръчвам да се играе с минимум 6 души.
Който обича да играе на асоциаций, ще се влюби в тази игра. Класика която никога не омръзва. Подходяща за всички възрасти и обкръжения. Картите са изрисувани красиво и абстрактно (както обичаме да се шегуваме когато я играем "Ако кажеш Pink Floyd 'е е винаги валидна асоциация).
Нов прочит на класическата игра на асоциации. Картите са страхотни. Парти игра за поне 4 души, като най-добре е с 5, макс 6
Very good and entertaining
Оставете мнение за продукта