Runewars Revised Edition

2-4 players, Over 120 мин, Ages 12+, Fantasy Flight Games, BoardGameGeek Rating: 7.7
149.00 лв.
(with tax)
Price in points: 7450 points
Bonus points: 1 point
FFGRW03
Available in our store
+
Add to wishlist Compare

Runewars е една от най-новите стратегически настолни игри на Fantasy Flight Games с водещия дизайнер Corey Konieczka и в голяма степен предоставя доста изпипан геймплей - между двама и четирима играча се изправят един срещу друг, контролирайки отделни кралства.

Действието в Runewars се развива в същия игрови свят, в който са разположени и игрите Runebound и Descent: Journeys in the Dark, но за разлика от тях, не е ролева игра с герои, напротив - представлява стратегическа битка със събиране на ресурси, изграждане на армии и окупации на фортифицирани градове.

Едно от най-важните предимства на играта е нейната модуларна карта, която вероятно ще получи доста разширения през идните години, а и е предпоставка за разнообразие при преиграване на играта.

Компоненти на настолната игра:

  • Ръководство на английски език
  • 196 пластмасови фигури
  • 235 разнообразни токени и маркери
  • 204 карти за игра
  • 13 шестоъгълни парчета за съставяне на игровата карта
  • по 4 референтни и характерни карти за фракциите
Board game for:
2-4 players
Дължина на играта:
Over 120 мин
For ages:
Ages 12+
Бордова игра от:
BoardGameGeek Rating:
7.7
Ако търсите "епична" fantasy игра с много чарколяци, много механики и много ... всичко, то това е играта за вас. Всяка игра е тотално различна една от друга поради механиката за собствено изграждане на картата. Препоръчвам да се играе с 3-ма или 4-ма души.
Има един единствен минус - ако нямате минимум 4 часа време за игра, по-добре не се захващайте. Лично аз я играя максимум 2 пъти в годината поради факта, че компанията ми не иска да хаби целия ден за 1 игра.
Добра игра, много тематична, голямо четене на странно написан текст( май е на старо английски ;)) Имам голямо желание да я играя, но няма с кого, приятелите ми пробват и не повтарят понеже е много късметлийска( с тея карти на съдбата се случва с два пъти по малка армия да победиш ... наистина съдба), приятелката пък не иска поради това че е адски дълга, дълго време на сетъп - 20-30мин и после по 2 часа на човек ... Общо взето добра непрактична игра, само за сериозни играчи запалени по фентъзи!
Ревю на български: http://sexagintapristaboardgamesgroup.blogspot.com/2013/12/runewars_2.html
Write a review

Similar Board Games

109.00 лв. (with tax)
Discount: 5%
125.00 лв. 119.00 лв. (with tax)
79.00 лв. (with tax)
Scythe: The Rise of Fenris Expansion
Discount: 6%
90.00 лв. 85.00 лв. (with tax)
Discount: 3%
129.00 лв. 125.00 лв. (with tax)