Заселниците на Катан (Settlers of Catan, българско издание) - настолна игра

3-4 играча, 30-120 мин, 10+ години, KOSMOS, BoardGameGeek рейтинг: 7.2/10
62.00 лв.
Цена в точки: 3100 точки
BG точки: 16 точки
КАТАН
Нямаме наличност
Добавяне в wishlist В списък за сравнение

Описание

Издание: 2010 г. (нов дизайн)

„Заселниците на Катан” е една успешна комбинация от Тактика, Късмет и Усет
във воденето на преговори. Както някои експерти сочат – призвана за „Игра на Века”.
Вече повече от 16 години, Катан въодушевява милиони хора по света. Магията на тази игра е безкрайна и броят на онези, които се впускат в това голямо приключение расте постоянно.

Приемете предизвикателството!
Станете владетел на Катан!

Безстрашни мореплаватели са акостирали по крайбрежието на неизвестен остров, наречен Катан. Жени и мъже от различни племена са
първите заселници. Те основават селища, добиват ресурси, строят улици. Селищата прерастват в градове.Разменната търговия на Катан играе важна роля: понякога тухлата е в изобилие, а друг път желязото. Тогава може да разменяте желязо за вълна или тухла за дърво,
изцяло според нуждите за строителство. Градовете се разрастват. По-големите племена имат по-голямо влияние. Избухва борба за надмощие!

Тези от вас, които умеят най-добре да обмислят, предвиждат и планират своите ходове, ще имат преимущество. Не подценявайте хората с интуиция! В тази игра няма повторение. Tя е като живота – трудно предвидима и неповторима!

Етикети

Информация

Настолна игра за:
3-4 играча
Дължина на играта:
30-120 мин
Настолна игра за възраст:
10+ години
Издател:
BoardGameGeek рейтинг:
7.2/10

Ревюта и мнения

Една от любимите ми семейни игри. На когото съм я показал, всеки я е заобичал. Внимание - играта е пристрастяваща.
Добра семейна игра. Бих казал съвсем задължителна за всеки фен на настолните игри въобще. Механиката е тип Monopoly, но доста доразвита, изпипана и интересна. Стройте градове, улици, добивате ресурси и сделките между играчите в процеса на играта са просто задължителни. Нееквивалентните размени, лек шантаж или дори откровените кражби на ресурси са част от играта. Но без лоши чувства. Всичко е бизнес. И строеж, и колонизиране на нови територии. А който умее добре да планира и да се пазари подобаващо, ще бъде господарят на Катан.
Това е една от игрите, която ме накара да заобичам бордовите игри. С лесни и бързо запомнящи се правила, Катан е стратегическа игра подходяща за семейството или за малки приятелски събирания.
Прекрасна стратегическа класика. Включва търгуване, управление на ресурси, строеж и прецакване :). Феновете на игри включващи развитие на селища, строеж събиране на ресурси и търговия ще са много доволни. Хубавото при нея е че има много интеракция между играчите което я прави още по увлекателна
Една от най-любимите ми бордови игри. Предлага много варианти и всеки път играта става различна, а да не говорим и за всички разширения :)
Чудесна игра, подходяща и за семейство. Като недостатък, направена е да се играе за 3-ма или 4-ма, което ограничава доста, без разширения. Също е и доста продължителна. Като цяло обаче е увлекателна и лесно може да загубите представа за времето.
Оставете мнение за продукта