Small World - настолна игра

2-5, 60-90 мин, Days of Wonder, 7.50/10
89.00 BGN
(с ДДС)
Цена в точки: 4450 точки
Бонус точки: 89 точки
DOW7901
Няма наличност

Ние от (BoardGames.BG / Инистрад ЕООД) използваме Вашият email адрес за специален списък за изпращане на уведомления за наличност за този продукт. След като продуктът се появи отново в наличност, Вие ще получите автоматично съобщение, и Вашият email адрес ще бъде премахнат от списъка автоматично.

Тази информация е достъпна за някои наши служители. Ако желаете адресът Ви да бъде премахнат от списъците за уведомление, моля, изпратете ни известие до sales@boardgames.bg, сдържащо адресът, който искате да премахнем, и продуктът, за който сте абонирани.

Ако вярвате, че личните Ви данни са били обект на злоупотреба, можете да се обърнете към наблюдаващите органи. Във връзка с регламента за защита на личните данни GDPR, ние сме задължени да Ви уведомим за това право.

Ние не използваме личните Ви данни, освен за нуждите на онлайн магазина и следенето на свързаните с бонус програми данни. Ние не изпращаме по email търговски предложения, поздравителни картички и всякакъв вид информация, която може да бъде категоризирана като непоискано съобщение.

Добавяне в wishlist В списък за сравнение

In Small World, players vie for conquest and control of a world that is simply too small to accommodate them all.

Designed by Philippe Keyaerts as a fantasy follow-up to his award-winning Vinci, Small World is inhabited by a zany cast of characters such as dwarves, wizards, amazons, giants, orcs, and even humans, who use their troops to occupy territory and conquer adjacent lands in order to push the other races off the face of the earth.

Picking the right combination from the 14 different fantasy races and 20 unique special powers, players rush to expand their empires - often at the expense of weaker neighbors. Yet they must also know when to push their own over-extended civilization into decline and ride a new one to victory!

Брой играчи:
2-5
Дължина на играта:
60-90 мин
Издател:
Days of Wonder
BoardGameGeek рейтинг:
7.50/10
Играта е идеална за разтоварване - бърза е и забавна е, а илюстрациите са един път.
Вкъщи я играем когато имаме гости, които не са сериозни "геймъри" - механиката е лесна, така че всички около масата ще могат да се оправят сами още след първата игра. Втората игра е възможно и да ви бият! :D
Същевременно играта е интересна заради комбинациите от раси и специални умения, които във всяка игра са различни. Играта се надгражда лесно с многото продължения.
Определено препоръчвам! :)
За първи път играх играта на немски преди години и трябваше да ми обясняват всяко нещо. Стори ми се въпреки това страшно добра и интересна. Години по-късно се сдобихме с английска версия и очаквах да избухна от кеф, но... Не е проблемът в играта, може би в мен, затова давам висока оценка. Борите се за контрол над територии и за печалба на парици, като има интересна и уникална механика за управляване на най-различни комбинации от раси и специални умения. Тук за мен е една от най-големите сили на играта - ако се включат и екпаншъните, има такова голямо разнообразие от комбинации, че практически няма две еднакви игри.
Една наистина добре направена игра, изрисувана като приказка. Комбинацията от расите и техните способности прави всяка игра уникална. Наличието на отделни бордове за всеки от броя играчи е наистина добро решение, като не се налага да има 'забранени' зони за по-малък от максималния брой играчи както при някои други игри.
Дори без многобройните разширения, които се предлагат, базовата игра предлага много часове разнообразни и приятни преживявания, както със семейството, така и в гейминг групата.
Любимата ми игра, много наподобява Риск в доста аспекти но е по кратка и със фентъзи тематика. Едно от най готините неща в тази игра са способностите на различните раси както и допълнителните бонуси които при всяка игра се комбинират по различен начин. Красива, многокомпонентна и стандартната тарелка в кутията е всъщност много добре организирана и удобно може да си подредите всички елементи. Може да се играе от 2 до 5-ма и за различният брой играчи има различно игрално поле. Просто няма какво да умувате, няма да съжелявате.
Приятна семейна игра. Многобройни преигравания.

Правилата са лесни, а цветните картончета и карта предразполагат към едно приятно изживяване. Както и другите са споменали играта наистина трудно омръзва. Единствената причина да й дам отлично пет е, че някой комбинации от раси и специално умения са прекалено силно и случайността на играта прави почти непосилно създаването на контра стратегия.
Много добра игра! Компонентите са направени прекрасно, рисунките са великолепни - и всичко се побира прилежно в кутията. Спокойно можеш да играеш отново и отново и всеки път ще е различно изживяване. Силно препоръчвам на всички, които все още я нямат!
Една уникална семейна игра , която наистина ще играете всеки път с удоволствие. Винаги интересна , винаги непредвидима и лесни за обяснение правила. Дори и само основната версия е достатъчно разнообразна ,но с допълненията както и приложението да се строят нови карти става още по-цветна.
Едно от любимите ми заглавия. Многобройните комбинации от раси и специални умения гарантират разнообразие. Смея да твърдя, че е почти невъзможно да се изиграят две подбодни игри. Това и факта, че играта е изключително балансирана не дава възможност за формулирането на еднозначна печеливша стратегия. Дори след десетки преигравания играчите трябва да се адаптират към специфичния развой на играта и не могат да си позволят ходове "на автопилот". Не виждам как тази игра може да омръзне, особено при наличието на многобройни експанжани, които я разнообразяват допълнително.
Superior engine and design. Highly recommended. We play it every week. Also, I recommend to buy all expansions with more races and special abilities. It is much more fun then the base game alone.
Must-have game for the entire family!

Have a GG!

https://boardgamegeek.com/user/amidafo
Оставете мнение

Препоръчваме протектори за карти:

Настолни игри от същия тип или производител: