vallejo.webpscale751.webparmy-painter.webp

Общи условия, рекламации

Упътвания и правила

Магазин BoardGames.BG продава стандартни английски издания на предлаганите игри и не се задължава да осигури подробни правила за игра на български език към закупените от вас игри. Естеството на игрите предполага относително добри познания по английски език, без които е практически невъзможно да ги използвате.

Условия за продажби на юридически лица

Ако сте законен представител на юридическо лице, може да се свържете с нас през формата за контакти и ще изпратим проформа/фактура за желаните от Вас продукти на посочения имейл адрес. В случай, че пуснете поръчка в онлайн магазина, нужно е да оставите данни за фактура в полето за забележка. Имайте предвид, че доставяме стоки за продажба на юридически лица само на адрес на съответното юридическо лице и с получател същото ЮЛ, като адресът и получателят изрично ще бъдат посочени в основанието за сделката върху фактурата. В случай, че вече сте получили стоката като физическо лице, не можем да издадем фактура на ЮЛ.

Условия за плащане и доставка

Подробни условия за плащане и доставка може да намерите на страницата "<Плащане и доставка>". Запазваме си правото да променим условията за доставка, достъпните методи за плащане и цени на продуктите за предварителна поръчка, когато го налагат обективни обстоятелства. Запазваме си правото да променяме цени на налични продукти във всеки един момент, освен ако вече не са поръчани и заплатени.

Намаления

Намаленията на цените, които може да видите в онлайн магазина, с изключение на продуктите в категория "Намаления", отразяват разликата между препоръчителните цени на издателите и нашите продажни цени и не са израз на промоционални намаления. Общите намаления по време на промоции са отразени в описанието на промоцията и са отразени в цената предварително (освен в случай на промоции с кодове и др.), като се показва разликата спрямо продажната цена и промоционалната цена, и се показват в отделни категории "Промоции" за промоционални продукти (видима само при наличие на промоции), или "Разпродажба" за продукти в ликвидация.

Предварителни поръчки

В категорията "Pre-order" може да поръчате настолни игри и други продукти, които все още не се предлагат на пазара. Стремим се да определим относително точни дати за доставка, но те зависят от издателите на игрите и закъсненията са често срещани и непридвидими поради самото естество на продуктите, производството и транспорта им.

 • Препоръчително е да не смесвате поръчки на налични продукти и предплатени продукти! В противен случай може да заплатите по-висока или допълнителна цена на доставка и/или да получите бонус точките за поръчката си едва при пристигането на предварително поръчаните продукти.

 • Продуктите за предварителни поръчки все още не са налични на склад. Ако магазинът показва, че даден продукт е изчерпан, това означава, че количествата, които сме успели да си гарантираме от съответния продукт, вече са разпределени. Възможно е да имаме още наличности за продажба, когато продуктът се появи на пазара.

 • Датите, посочени на страницата на всеки продукт, са ориентировъчни, зависят от издателя и дистрибуцията, поставени са при въвеждането на играта в каталога ни и не гарантираме спазването им. В бранша закъсненията са нещо обичайно и игрите ще бъдат доставени при първа възможност за доставка от издателя или разпространителя.

 • Предварителните поръчки са предварителен обвързващ договор по силата на ЗЗП и може да се откажете от тях само в 14-дневен срок от потвърждението на поръчката и извършване на плащане от Ваша страна, направено със заплащането на съответната поръчка от страна на физическо лице. Откази след този период и откази от страна на юридически лица, не се допускат и заявените количества се смятат за потвърдени. При отказ от предварителна поръчка в указания срок, ще Ви бъде възстановена сумата, която сте заплатили, минус невъзстановимите такси на разплащателната система.

 • Ако не бъдат отказани в 14-дневен срок, предварителните поръчки са окончателни и не могат да бъдат отменени или променени, независимо от закъснения от страна на издателите или дистрибуционните канали, освен в случаите, когато ние сме пряко отговорни за неспазването на датите за доставка.

 • В случай, че продуктът не бъде пуснат на пазара или не можем да го доставим по причини, които не зависят от нас, ще възстановим платената сума под формата на бонус точки в профила ви.

 • При промени на цени на продукти или на доставка за предварителни поръчки ще бъдете уведомени при първа възможност. При понижаване на цената, ще получите разликата под формата на ваучер или бонус точки в профила си. При повишаване на цените на продукти или доставката поради независещи от нас обстоятелства, ще бъдете уведомени преди да изпълним поръчката и ще имате право да откажете поръчката.

Отказ от поръчка

Информация относно упражняване правото на отказ от договора (рекламация) при дистанционни поръчки от физически лица

Според ЗЗП като физическо лице, имате право да се откажете от дистанционна покупка (онлайн поръчка) и да върнете закупените продукти в 14-дневен срок. Ако искате да върнете продукт, свържете се с нас чрез <формата за контакти>, за да уточним най-лесния за Вас метод за връщането му. Оттук може да изтеглите <формуляр за отказ от онлайн покупка>.

Освен в случаите, когато е указано изрично, продаваме оригинални английски версии на игрите, чието естество изисква познания по английски език. По разбираеми причини не предоставяме подробни упътвания за игра, освен включените към игрите.

Ако сте закупили продукти като физическо лице, можете да върнете поръчани онлайн продукти в 14-дневен срок на адреса на магазина и ще възстановим заплатената сума минус транспортните разходи и невъзстановими такси на посочена банкова сметка (или карта, ако сте платили онлайн) при следните условия:

 • Условието важи само за онлайн поръчки, доставени с куриер. Не предлагаме връщане на стоки, закупени и получени на място;

 • Съгласно параграф 1г. от Допълнителни разпоредби към Закон за защита на потребителите и Recital 47 на Директива 2011/83/EU на Европейския парламент, потребителите имат право да изпробват и разгледат продукта дотолкова, колкото биха могли да го направят на място в магазина, където предлагаме само запечатани продукти. Приемаме претенции за отказ от дистанционна поръчка и възстановяване стойността на стоките само за стоки с ненарушена опаковка, включително защитно фолио;

 • Претенции за връщане на разпечатани и/или използвани продукти няма да бъда уважени по хигиенни съображения на основание чл. 57 (5) от ЗЗП и с оглед условията на пандемия.

 • Не приемаме рекламации за еднократно използваеми продукти, пакети със случайно съдържание и консумативи като протектори за карти, които биха могли да станат повод за отказ след разпечатването им;

 • Връщането на стоките е за сметка на потребителя, освен ако не е избрал най-евтиният метод за доставка, достъпен в онлайн магазина. Връщането става за негова сметка чрез удобен за него транспорт, в подходяща предпазна опаковка (желателно е да е оригиналната, в която изпращаме или подобна) и настоящото съгласие се счита за уведомление по чл. 55 (2) от ЗЗП;

 • При настъпили увреждания по време транспорт при връщане вследствие недобро опаковане, си запазваме правото да не приемем отказа, в такива случаи продуктът остава собственост на потребителя и може да си го получи на място или с удобен за него транспорт за негова сметка;

 • Връщането трябва да стане в 14-дневен срок от решението за отказ от договора, за което сме уведомени чрез формата за контакти, по имейл или чрез стандартна бланка за отказ от договор;

 • Ще възстановим и стойността на доставката само, ако сте избрали най-евтиният наличен метод за доставка "икономична доставка с пощенска услуга" (чл. 54 (4) от ЗЗП);

 • Ще възстановим стойността на продуктите, която сте заплатили, минус невъзстановимите такси на разплащателната система, която сте използвали за плащането (приложимо за онлайн плащания с карта);

 • При всички положения се свържете с нас чрез email формата преди връщането на продукти, за да уточним подробностите за връщането им. Не приемаме пратки с наложен платеж или пощенски паричен превод и други пратки, без да ни е известно естеството им.

Мълчалив отказ от поръчка (последствия)

Всяка друга форма на отказ, освен законово обоснованата и описана по-горе, включително мълчалив отказ от приемане на пратка или отказването на пратката в интерфейса на куриерската компания, противоречат на договорните отношения между клиент и търговец, което по същество представляват онлайн поръчките, и ще доведат до ограничения в методите на плащане и доставка, които може да използвате за бъдещи поръчки, премахване на достъпа до бонусната система и всички привилегии на лоялните клиенти.

Мълчалив отказ от платена онлайн поръчка

Ако упражните т.нар. "мълчалив отказ" и не приемете вече заплатена пратка, ще дължите допълнителен транспортен разход за нейното връщане по тарифи на Спиди АД. В случай, че желаете да я получите, ще трябва да заплатите този разход, а в случай ,че искате повторна доставка - и разходите за повторно изпращане. В противен случай, пратката ще бъде задържана в неопределен срок.

Адрес за връщане на продукти:

Инистрад ЕООД, ЕИК 202448100, +359897606919, ул. Крум Попов 75, София 1421, България

Отказ от изпълнение на поръчка от наша страна и др.

Запазваме си правото да откажем всяка поръчка от клиенти, които имат предишни провалени по тяхна вина поръчки, отказ от предварителни поръчки, мълчалив отказ от приемане на пратка или отказна пратката в интерфейса на куриерската компания, които не отговарят на опити за връзка с тях чрез телефонен разговор, поръчки от непълнолетни, както и от клиенти, които са били некоректни към наши партньори или такива, които умишлено злоупотребяват с условията ни, условията за доставка, с промоции или бонуси, или с доброто ни име, ако не носим пряка отговорност или вина за конфликтен казус, в който сме страна.

В такива случаи е възможно да откажем изпълнението на приета поръчка, както и да прекратим членството в бонусната система в онлайн магазина, и да не предлагаме никакъв вид покупки от нас чрез доставка, с изключение на покупките на място в BoardGames.BG, с приложимите за това ограничения, или задължително да изискваме предварително заплащане на продуктите.