Предлагаме безплатна доставка за платени онлайн поръчки над 30 лева!
В магазина можете да получите конкретни продукти или обработени онлайн поръчки.
Работно време: Пон-пет 11:30 до 18:00 часа; Адрес на магазин: София, ул. Крум Попов 75, +359 897 606 919

Условия, промоции, рекламации

Упътвания и правила

Магазин BoardGames.BG продава стандартни английски издания на предлаганите игри и не се задължава да осигури подробни правила за игра на български език към закупените от вас игри. Естеството на игрите предполага относително добри познания по английски език, без които е практически невъзможно да ги използвате!

 

Условия за плащане доставка

Подробни условия за плащане и доставка може да намерите на страницата "Плащане и доставка".

 

Намаления

Намаленията на цените, които може да видите в онлайн магазина, с изключение на продуктите в категория "Намаления", отразяват разликата между препоръчителните цени на издателите и нашите продажни цени и не са израз на промоционални намаления. Общите намаления по време на промоции са отразени в описанието на промоцията и са отразени в цената предварително (освен в случай на промоции с кодове и др.), като се показва разликата спрямо продажната цена и промоционалната цена, и се показват в отделна категория "Промоции" (видима само при наличие на промоции).

 

Предварителни поръчки

В категорията "Pre-order" може да поръчате настолни игри и други продукти, които все още не се предлагат на пазара. Стремим се да определим относително точни дати за доставка, но те зависят от издателите на игрите и са възможни непредвидими закъснения на доставките им.

Препоръчително е да не смесвате поръчки на налични продукти от други категории и предплатени продукти! В противен случай може да заплатите по-висока или допълнителна цена на доставка и/или да получите бонус точките за поръчката си едва при пристигането на предварително поръчаните продукти.

 • Продуктите за предварителни поръчки все още не са налични на склад. Ако магазинът показва, че даден продукт е изчерпан, това означава, че количествата, които сме успели да си гарантираме от съответния продукт, вече са разпределени. Възможно е да имаме още наличности за продажба, когато продуктът се появи на пазара.

 • Датите, посочени на страницата на всеки продукт, са ориентировъчни, зависят от издателя и дистрибуцията, поставени са при въвеждането на играта в каталога ни и не гарантираме спазването им. Игрите ще бъдат доставени при първа възможност за доставка от издателя или разпространителя.

 • Предварителните поръчки се считат за предварителен обвързващ договор и може да се откажете от тях в 14-дневен срок от потвърждението на поръчката от Ваша страна, направено със заплащането на съответната поръчка. Откази след този период не се допускат и количествата се смятат за потвърдени.

 • Ако не бъдат отказани в 14-дневен срок, предварителните поръчки са окончателни и не могат да бъдат отменени, тъй като съобразяваме обемите на поръчките си с тях - играта, която поръчвате, вече е поръчана конкретно и само за Вас извън нужните за дейността ни количества. (Във връзка с параграф 1г от Допълнителни разпоредби към Закон за защита на потребителите и параграф 49 от Директива 2011/83/EU на Европейския парламент и Съвета)

 

Отказ от поръчка

Информация относно упражняване правото на отказ от договора (рекламация) при дистанционни поръчки

Според ЗЗП имате право да се откажете от дистанционна покупка (онлайн поръчка) и да върнете закупените продукти в 14-дневен срок. Ако искате да върнете продукт, свържете се с нас чрез формата за контакти, за да уточним най-лесния за Вас метод за връщането му. Оттук може да изтеглите формуляр за отказ от онлайн покупка.

Освен в случаите, когато е указано изрично, продаваме оригинални английски версии на игрите, чието естество изисква познания по английски език. По разбираеми причини не предоставяме подробни упътвания за игра, освен включените към игрите.

Може да върнете поръчани онлайн продукти в 14-дневен срок на адреса на магазина и ще възстановим заплатената сума чрез използвания за поръчка метод за плащане (или по банков път в случай на плащане с пощенски паричен превод) при следните условия:

 • Условието важи само за онлайн поръчки, доставени с куриер. Не предлагаме връщане на стоки, закупени и получени на място;

 • Съгласно параграф 1г. от Допълнителни разпоредби към Закон за защита на потребителите и Recital 47 на Директива 2011/83/EU на Европейския парламент, потребителите имат право да изпробват и разгледат продукта дотолкова, колкото биха могли да го направят на място в магазина, където предлагаме само запечатани продукти. Приемаме претенции за отказ от дистанционна поръчка и възстановяване на пълна сума само за стоки с ненарушена опаковка, включително защитно фолио;

 • Претенции за връщане на разпечатани и/ири използвани продукти няма да бъда уважени по хигиенни съображения на основание чл. 57 (5) от ЗЗП и с оглед условията на пандемия.

 • Не приемаме рекламации за еднократно използваеми продукти, пакети със случайно съдържание и консумативи като протектори за карти, които биха могли да станат повод за отказ след разпечатването им;

 • Връщането на стоките е за сметка на потребителя, освен ако не е избрал най-евтиният метод за доставка, достъпен в магазина. Връщането става чрез удобен за него транспорт, в подходяща предпазна опаковка и настоящото съгласие се счита за уведомление по чл. 55 (2) от ЗЗП;

 • Връщането трябва да стане в 14-дневен срок от решението за отказ от договора, за което сме уведомени чрез формата за контакти или по имейл;

 • Ще възстановим и стойността на доставката само, ако сте избрали най-евтиният наличен метод за доставка "икономична доставка с пощенска услуга" (чл. 54 (4) от ЗЗП).;

 • При всички положения се свържете с нас чрез email формата преди връщането на продукти, за да уточним подробностите за връщането им. Не приемаме пратки с наложен платеж и други пратки, без да ни е известно естеството им.

 

Адрес за връщане на продукти:

Инистрад ЕООД, BG202448100, 0897606919, ул. Крум Попов 75, София 1421 България