The Game

Android: Netrunner – Fear and Loathing Data Pack

FFG добавиха информация за още един от пакетите от втория цикъл разширения за Android: Netrunner (Spin Cycle) – Fear and Loathing pack, който продължава да добавя интересни карти към и без това очертаващия се като тотален гейм чейнджър цикъл. По-долу ще споменем някои карти, показани на сайта на Fantasy Flight Games.

ADN13-CardFan

От общата снимка най ясно видими са Strongbox, GRNDL и Toshiyuki Sakai. Засега ще игнорирам GRNDL – Strongbox е поредно попълнение към ъпгрейдите на Haas-Bioroid и – поне от това, което се вижда от картата – изисква рънъра да похарчи допълнителен клик (предположение, за да открадне agenda, дори, когато трашне Strongbox. Ако предположението ми е вярно, картата бързо ще получи и пояснение, че въпросният клик е задължително условие. Остава да видим какъв ще е траш коста.

Може би по-интересното попълнение тук е Toshiyuki Sakai – още една играчка за феновете на Jinteki, с който да опитат да хванат рънъра в коварен капан или просто да рискуват със смяната му с подходяща agenda (удобен случай да ползвате Fetal AI, например, ако въобще решите да рискувате по този начин).

tallie-perrault

Ако сте чели Strange Flesh, Тали със сигурност ще ви е позната (и о, да, как не мога да дочакам да видя принтната карта за Valentin). В Netrunner ролята и е да дава на корпорацията bad publicity токени (срещу малко височките 3 influence), които може да ползвате по два начина – с траш-кост ефекта на Тали или с:

blackmail

Blackmail е неутрален run евент, който може да ползвате само, ако корпорацията има bad publicity токен – резултатът е изненадващо добър, понееж Blackmail не позволява на корпорацията да резва никакви защити по време на този рън. По всичко личи, че bad publicity ще се ползва повече и повече.

grndl-refinery

Уейланд губят малко заради склонността им да си слагат bad publicity, но пък печелят нов асет – комбинация от двойно подсиленият ефект на Tomas Haas и цена за усвояването му като на Alix T4LB07, които може да откриете сред картите на Haas-bioroid от експанжъна Creation and Control. GRNDL Refinery не е уникален и дава по 4 кредита на адванс – достатъчно, за да оправдае риска. Нямам представа доколко картата ще види игра извън Weyland Consortium, понеже Tomas Haas  е ефективен дори при успешен рън срещу сървъра (и всъщност даже може да има друга роля, различна от икономика), докато тук усвояването на кредитите идва едва след клик, но в добре защитен сървър тази карта може да донесе на корпорацията ужасно много кредити само за 3 хода (9 клика са 27 кредита срещу 20 от Melange, само за пример).

Друга новост е… GRNDL.

GRNDL

Нова идентичност за Weyland, която дава възможност да стартирате с 10 вместо с 5 кредита, но и само с 10 influence в картите и с един bad publicity токен. Не мога да кажа, че съм очарован, но пък възможността да резна „дебел“ ICE още на първи рън без да играя никаква икономика… о, само да съществуваше Blackmail и рънъра да не знаеше за тази възможност…

blackguard

Добутах го и до най-интересно изглеждащата карта от показаните – конзолата Blackguard. Името, артът,  добавената памет (+2MU) и ефектът са потресаващо добри. Дори инфлуенс кост от 2 е повече от добър (срещу 3 на десперадо и 2 на Doppelganger), единственият проблем е, че струва цели 11 кредита да се изиграе. От друга страна – криминал рънърите винаги имат място в дека (или нямат, просто защото нямат лоши карти), имат expose ефекти, могат да използват 2MU доста удобно… Snitch, Satellite Uplink, Infiltration, Lemuria Codecracker са все карти, които да принудят корпорацията да изхаби кредитите си на момента. В добавка – Forged Activation Orders придобива съвсем друг смисъл, а разните ъпгрейди с висока цена изведнъж са и заплаха за корпоративните авоари.

Споделете:
  •  
  •  
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.