The Game

Накратко за възрастта и пола на феновете на настолни игри

Няма да ви занимавам с някакви безкрайни статии, просто исках да споделя статистиката от Tabletop Day по отношение на възрастта и пола на играчите. Не за друго, но понеже принципно на тейбълтоп гийковете им се носи слава, че са: а) само мъже и б) основно хлапетии. Вярно, предвид, че имаше доста играещи, които не присъстваха, статистиката не е изцяло представителна извадка, но то специализирани агенции за социологически проучвания не могат една вярна статистика за партиите да извадят, та едва ли някой очаква, че ние ще имаме напълно точна информация 🙂

chart_1

Средната възраст на присъстващите (поне според анкетите) е била между 26-35 години! Хлапета? Само по душа 🙂

chart_2

И така – повече от 1/5 от играещите настолни игри на Tabletop Day са били жени. Вярно, не е като „половината“ или нещо близко и хобито (като и повечето хобита, освен отглеждането на котки, плетенето, бродирането и ходенето по молове) честно казано си остава преди всичко мъжка страст, но напредъкът е очеваден, кой би предположил, че толкова много дами се заплесват по тази откачена работа с игрите!

Между другото, предния път маааай бях объркал линка към страничката ни в Tabletopday.com, където може да оставите оценка за събитието. Възползвайте се, ето истинския линк.

 

Споделете:
  •  
  •  
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.