Carcassonne 2.0 (2015 New Edition) - оригинално английско издание

64.00 лв.
(с ДДС)
ZMG78100
Продуктът е наличен в магазина ни
+

At a glance: Carcassonne is a tile-laying game for 2 to 5 players, ages 7 and up, and takes about 35 minutes to play. The age rating is pretty good—I know some kids start playing at 6 or 7, but it’s also great for adults.

Includes: The Abbot and The River Expansions

Components:

    72 Land tiles
    12 River tiles
    1 scoreboard
    40 meeples (8 each in five colors)
    5 Abbot meeples (in 5 colors)

Брой играчи:
2-5
Механика:
  • Area control
  • Tile placement
Дължина на играта:
30-60 мин
Възраст:
8+
Издател:
Z-Man Games
BoardGameGeek рейтинг:
7.44/10
Какво друго може да се каже освен, това е една класика която трябва да присъства в колекцията на всеки! Подходяща е за всички възрасти и интереси. Тъй като игралното поле се създава от играчите в хода на играта, това допринася за голямо разнообразие при различните игри.
Страхотна игра за начинаещи в бордовите игри, а по-късно може да бъде обогатявана с експанжъни, правещи я все по-комплексна. Прекрасен арт и много приятен геймплей. И до днес е една от любимите ни игри.
Това не е единичен случай, цените на българските версии винаги са доста по-ниски, но излизат доста по-късно. Вие сте я взели преди месец, но има хора, които са я взели преди половин година (че даже беше по-евтина заради долара/паунда). Откъм пари - и те ще са прецакани, но са я играли 6 месеца по-рано.

Същото е и с Catan, новото английско издание вече гони 90 лева, абсолютно нелепа цена спрямо българските издания, а всъщност освен, че го преместиха в нова кутия, там даже няма някаква забележима разлика.

Ние вероятно просто ще спрем да продаваме английските версии на тези игри, тъй като така или иначе са езиковонезависими.
Играта е много забавна, новият арт е много по красив от предишният.

Възможно е да се играе със предишните експанжъни защото гърбът на картите е същият и няма да познаеш дали картата е нова или стара. явно това имат в предвид под двустранни... знам ли.

има един проблем обаче. аз я купих от тук преди няма и месец, а сега я гледам на други места, за 45 лв. И да където гледам е пак второто издание с новият арт и двата мини експанжъна, че даже и преведена.
нямаше да е проблем ако я бях взел от тук за 50 лева да речем, 5 лв в различните сайтове си е нормално. ама на едното бясто да е 45 а на другото с 25лв отгоре си е бая разлика.
чувствам се прецакан.
Да, и аз вече разбрах (усетих се) :) Купих си и 2 експанжана и си играя, малкооо се забелязва разликата наистина, но не е кой знае каква :)
Оставете мнение

Препоръчваме протектори за карти:

Настолни игри от същия тип или производител:

Спестявате 24%
170.00 лв. 130.00 лв. (с ДДС)